top of page

Länsimetro täyttää ensi vuonna 10 vuotta - juhlavuoden teemana "Eteenpäin!"


Länsimetro Oy:n julkaiseman tiedotteen mukaan ensi vuonna vietetään Länsimetron 10-vuotisjuhlavuotta. Länsimetro Oy:n PR-päällikkö Marja Kivenlahti vastaa toimittajien kysymyksiin.

Marja Kivenlahti, mistä on kyse?

Länsimetrolle tulee ensi vuonna täysi kymppi täyteen, ja olemme siitä erittäin innoissamme! Tulemme järjestämään monenlaisia tapahtumia ja tempauksia pitkin vuotta, ja haluamme kutsua kaikki suomalaiset mukaan juhlistamaan tätä meidän metroa, joka ei ole enää mikään "poikanen".

Miten niin 10-vuotisjuhlavuosi?

Eihän tässä ole mitään ihmeellistä! Espoon ja Helsingin kaupunginvaltuustot äänestivät Länsimetron rakentamisen puolesta toukokuussa 2008, ja siitä tulee ensi vuonna kuluneeksi sopivasti pyöreät 10 vuotta - hurraa!

Mutta... Länsimetrohan valmistui ja aloitti liikennöinnin vasta viime kuussa.

No, eihän Suomikaan ollut ”valmis” vielä silloin, kun Eduskunta hyväksyi itsenäisyysjulistuksen vuonna 1917. Vaati 100 vuotta aikaa ja suuria uhrauksia, ennen kuin Suomella alkoi niin sanotusti "hommat kulkea" niin kuin ne tänä päivänä kulkevat. Länsimetron ja Suomen tarinoissa onkin paljon samaa: rajut kasvukivut, taistelut, yhdistyminen, ylivoimainen vihollinen, torjuntavoitot...

Hetkinen nyt! Ettehän te voi mitenkään verrata...

Huomaan, että Länsimetron sankaritarina herättää vahvoja tunteita jopa teissä paatuneissa toimittajissa.

Miten te voitte kutsua "sankaritarinaksi" projektia, jossa on hukattu satoja miljoonia euroja veronmaksajien rahaa?

Ei nyt tartuta yksittäisiin sanoihin ja euroihin. Länsimetron juhlavuodessa on kyse paljon suuremmasta: haluamme katsoa rohkeasti kohti tulevaa - yhdessä. Sen vuoksi valitsimme merkkivuoden teemaksi "Eteenpäin!".

Kuulkaas nyt, tämä haiskahtaa siltä, että koko juhlavuositempauksen tarkoituksena on kääntää huomio pois Länsimetro Oy:n hallituksen tekemistä virheistä.

Voi sentään, aika on jo kullannut nuo muistot menneistä kommelluksista, ja tänä päivänä voimme vähän naureskellakin niille yhdessä - aika velikultia, heh heh! Meillä on itse asiassa tekeillä Länsimetron sankarit -niminen elokuva, jossa näyttelevät Aku Hirviniemi ja Jussi Va...

Ei jumalau-

Kiitos kaikille kysymyksistä! Eteenpäin!

***

Lue myös:

Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page