top of page

Suomalaisinnovaatio "tulee murskaamaan PowerPointin" - Slushissa esiteltävä tuote vetoaa e

Messuosasto on pieni, mutta suunnitelmat suuret : suomalainen start-up -yritys on lunastanut Slushista muutaman neliön osaston esitelläkseen innovaatiota, jota useat teknologia-alan bloggaajat ovat hehkuttaneet "seuraavaksi PowerPointiksi".

"Presentaurus", lukee osaston led-näytöllä pyörivässä valkoisessa logossa. Mistä on kyse?

"Me tulemme mullistamaan ihmisten tavan esittää asioita toisilleen", vakuuttaa Presentauruksen "teknologiasamuraiksi" itsensä esittelevä Robin, 22.

"PowerPoint on kuollut, mutta he eivät tiedä sitä vielä", jatkaa Presentauruksen "heimopäällikkö" Sanni, 21.

Valkoisiin t-paitoihin, mustiin pillifarkkuihin ja kultaisiin tennareihin pukeutuneet Sanni ja Robin ovat Presentauruksen perustajia ja toistaiseksi ainoita työntekijöitä.

Kasvoilta paistaa monen päivä valmisteluiden aiheuttama väsymys, mutta silmissä hehkuu silti innostus.

"Me demotaan tää teille kohta, mutta ensin Robbe vetää meidän hissipitchin", Sanni kuuluttaa osaston ympärille kerääntyneelle väkijoukolle.

"Okei, kelatkaa", Robin aloittaa. "PowerPointin käyttäminen on kuin sä yrittäisit rakentaa kukkakimpun legoista: vaikka lopputulos saattaa muistuttaa kukkakimppua, on se kömpelö, kulmikas ja hengetön."

"Kaikki lähti siitä, kun Sanni ja mä opiskeltiin ekaa vuotta Otaniemessä. Me kyllästyttiin siihen, että kaikki kouluesitelmät vedettiin PowerPointilla. Meille tuli sellainen fiilis, että se rajoittaa meidän luovuutta ja ilmaisuvoimaa - se on kuin ajatusten Guantamo!."

Yleisö naurahtaa.

"Presentaurus murskaa vankilan muurit ja päästää luovuuden lentoon!", Robin jatkaa. "Se on esityksen aikana reaaliaikaisesti elävä ja muokkautuva alusta, joka välittää esityksen sanoman lisäksi myös käyttäjän persoonallisuuden piirteitä yleisölle - esimerkiksi käsialaa ja lempivärejä."

"Mikä parasta, Presentauruksen käyttäjä ei tarvitse mitään ylimääräistä: ei lisenssejä, ohjelmia, tietokonetta, datatykkiä - tai edes sähköä!", Robin julistaa, ja saa yleisöltä väliaplodit. "Presentauruksessa on Teslan valmistama akku, joka lataa itseään yleisön aplodien ääniaalloista."

Yleisö taputtaa uudelleen.

"Kiitos! Reppuun näppärästi mahtuva Presentaurus on täysin itsenäinen kokonaisuus, jonka voi ottaa mukaan puistoon ja kahvilaan, sillä se sisältää jo itsessään kaiken tarvittavan - ihan niin kuin sinäkin!".

"Presentaurus ei ole ainoastaan tuote, se on vallankumous. Se on vapaiden ihmisten väline vapaiden ajatusten esittämiseksi", Robin kiteyttää. "Presentaurus tulee dispurt... disturp... disprut..."

"...disruptoimaan tapamme pitää esityksiä!", Sanni jatkaa. "Ja tässä se on!"

Sanni vetää valkoisen liinan pystypöydällä lepäävän esineen päältä, ja alta paljastuu pelkistetyn virtaviivainen, noin pelikonsolin kokoinen valkoinen laatikko, jonka kyljessä on Presentauruksen pyöreä logo.

Robin hipaisee logon keskellä olevaa painiketta, ja laatikon kansi avautuu paljastaen kirkkaan lasipinnan. Samalla kannen osat kääntyvät kekseliäästi pitkäksi muodoksi, joka kohoaa lasipinnan ylle kuin dinosauruksen kaula.

Robin asettaa kirkkaalle lasipinnalle läpinäkyvän kalvon, hipaisee logoa uudelleen, ja lasipinnan alle syttyy kirkas valo. Samalla laitteen "kaulassa" oleva peili taittaa valon seinälle, johon heijastuu kirkas valoneliö.

Sanni poimii laatikon kyljessä olevasta säiliöstä tussin, ja kirjoittaa lasipinnan päälle olevalle kalvolle suurin kirjaimin tekstin "Presentaurus - Freedom of Presentations is here". Samaan aikaan kirjoitus piirtyy seinälle. Robin viimeistelee lauseen piirtämällä loppuun suuren, punaisen huutomerkin.

Yleisö antaa raivoisat aplodit.

Sanni hymyilee. "Haluaisiko joku kysyä tässä vaiheessa jotain?"

Vanhempi herra takarivistä nostaa kätensä.

"Tuota noin... miten minä tämän nyt sanoisin... sehän on piirtoheitin", mies sanoo.

"Anteeksi mikä?", Sanni naurahtaa.

"Piirtoheitin. Vastaava vehje oli jokaisessa suomalaisessa koululuokassa vielä 2000-luvun alussa."

"Tuota... mä en ole kuullutkaan mistään piirrosheittimistä", Sanni vastaa. "Me tehtiin Tekesin rahoituksella laaja kilpailutilanneanalyysi, ja voin vakuuttaa, ettei vastaavaa innovaatiota ole luotu missään muualla", Sanni sanoo.

"Kyllä tuo on ihan selvä piirtoheitin", mies jatkaa. "Ja vielä toinen asia: teidän tunnus näyttää ihan Jurassic Parkin logolta"

"Anteeksi minkä?"

Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page